Verbeter je akoestiek in huis!

Je kunt het niet zien, maar horen! Een galm of ongewenste geluiden dat via het plafond, vloer of wanden worden gereflecteerd heb je liever niet. Vaak is de akoestiek in nieuwbouw woningen een probleem. Dit kun je door verschillende manieren verhelpen. 

akoestiek


Gordijnen

Verschillende soorten gordijnen kunnen de akoestiek verbeteren in huis. Het beste akoestiek advies is om gordijnen te kiezen die wat ‘dikker’ zijn. Denk hierbij aan velours gordijnen of een gordijn met voering.

akoestiek


Vloerkleden

Een vloerkleed kan in huis akoestiek verbeteren. Niet alleen in de woonkamer, maar slaapkamers kan een vloerkleed comfortabel zijn. Het verschil is gelijk hoorbaar. Een vloerkleed zorgt namelijk voor demping van het geluid. Wij hebben verschillende soorten vloerkleden in onze collectie. Onder andere vloerkleden van Mart Visser.

Ondervloer

Een goede oplossing om de akoestiek te verbeteren is een ondervloer te leggen onder je gekozen vloerbekleding. Wij hebben binnen ons eigen merk ondervloeren diverse types die geschikt zijn voor pvc, laminaat, tapijt en vinyl.

Unifloor is een bedrijf dat gespecialiseerd is in ondervloeren. Voor elk type vloer is er een juiste ondervloer. Zelfs als je vloerverwarming wilt. De ondervloeren verminderen het loopgeluid en het contactgeluid wat je krijgt van bovenburen. Ook geeft de vloer een warmteweerstand. Dit is de mate waarin warmte of kou door de ondervloer wordt doorgegeven. 

Onze nieuwste tips & inspiraties

Raamdecoratie

Gordijntrends 2020

De gordijntrends van 2020 In 2020 zien we verschillende trends voorbij komen. Van grove gordijnstoffen tot verfijnde materialen. Wij laten je in deze blog kennis

Lees verder »

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on pinterest
Pinterest