Gordijnen spelen in huis een grote rol. Ze bieden je privacy, de akoestiek in huis wordt aangenamer en gordijnen houden licht tegen. Je doet natuurlijk niet elke dag je gordijnen helemaal dicht omdat je het licht wilt tegenhouden. Gordijnen combineren met een transparant gordijn is daarom een perfecte oplossing! Een transparant noemen ze ook wel inbetween. 

Hoe kun je een gordijn met een transparant combineren?

Kleur

Zorg ervoor dat de kleuren die je met elkaar combineert in hetzelfde palet vallen. Dit mag best gewaagd zijn!  Heb je bijvoorbeeld een groen gordijn, dan kun je een lichtere groene transparant nemen. Dit noemen ze ook wel ton sur ton.

Wil je precies dezelfde kleurtint dan hebben wij ook daar een geschikte keuze voor. Een voorbeeld is hiervan de gordijnstoffen Happy & Healthy. De gordijnstof Happy is een transparant die perfect te combineren is met het overgordijn Healthy. De gordijnstoffen hebben namelijk dezelfde kleuren.

Structuur

Heb je gordijnen die erg grof geweven zijn? Dan is het tof om daartegenover een fijne subtiele stof te kiezen. Dit contrast werkt erg goed bij gordijnen. Als je kiest om een gordijn en transparant te kiezen met dezelfde structuur let er dan vooral op dat de kleuren goed bij elkaar passen. 

Een andere perfecte combinatie zijn glanzende gordijnen combineren met een stoere transparant. Dit past in elke woonstijl thuis. 

transparant overgordijn

Dessin

Wat ook een erg mooi contrast geeft is een gordijn met een print oftewel een dessin. Deze kun je perfect combineren met een uni gordijnstof. Op onderstaande afbeelding zie je hoeveel sfeer en volume deze combinatie geeft.

Deel dit bericht

Facebook
WhatsApp
Email
Pinterest

Bekijk ook onze nieuwste blogs!

Nieuwe collectie gordijnstof morning breeze
Raamdecoratie

Zomerse gordijnen

Wij geven je een aantal tips om tijdens de zomer jouw huis zo comfortabel mogelijk te maken! Ga jij voor een vrolijk kleurtje of neutrale linnen gordijnen?

Lees verder »