Met trots wij de eerste serie van onze Eco Friendly Fabrics collectie vorige maand. Deze serie bestaat uit 9 unieke interieurstoffen met een balans in overgordijnen en transparanten. Al deze items hebben de meerwaarde dat ze zijn vervaardigd uit recycled en upcycled basismaterialen. Wil je alles lezen over de technische aspecten van deze duurzame stoffen? Bekijk hier de gehele uitleg op de pagina “Duurzaam” op onze lifestyle-interior website.

Wij lichten van onze Eco Friendly Fabrics de items graag uit die ons upcycle label Vivalife dragen.

Green Vibes

De gordijnstof Green Vibes is een mooie basic. Keep it simple! Door de two-tone in de stof krijgt de ruimte een speels effect.

Vivalife!
Het item Green Vibes draagt ons recycle label Vivalife! Dit betekent dat deze jacquard stof is gemaakt van harmolan garens die vallen onder de categorie upcycling basismateriaal. harmolan garens hebben vele pluspunt. Hieronder benoemen wij er een aantal.

Innovate

De krijtstreep is tijdloos! In kleding en interieur zie je deze streep terug. Nu ook in onze gordijnstof Innovate. Deze krijtstreep vinden wij Basic Chique. Dit komt door de ‘simplicity’ wat de stof uitstraalt. 

Vegan Wol
Het item Innovate heeft de uitstraling van wol maar is 100% vegan. Ook dit item behoort tot de Vivalife items met alle pluspunten die daarbij horen. Een Look a like wol!

Circular

Puur in uitstraling met een natuurlijk patroon! Deze stof is stylish en heeft verschillende kleurtinten wat goed in balans is. 

Kleurechtheid 8!
De kleurechtheid van een stof wordt weergegeven met een waarde van 1 tot 8. De waarde 8 is uniek! Deze waarde wordt toegekend aan stoffen die ook het buitenlicht kunnen verdragen en dus nog mooi van kleur blijven. Ook dit is weer een pluspunt van onze Vivalife stoffen!   

Regenerate

Een nieuwe klassieker! Deze stof heeft namelijk een visgraat motief. Echt stylish! De kleurtinten in deze stof hebben wij in een mooie balans samengesteld. 

Ecologische Footprint
Ook dit item draagt ons Vivalife label. Dit betekent dat dit item niet alleen lokaal geproduceerd is maar dat ook het basismateriaal lokaal afgenomen wordt. Zowel productie als het betrekken van de grondstof vindt plaats in een straal van nog geen 50km. Onze Vivalife items laten dus een zeer kleine voetafdruk achter.

Awareness

Deze jacquard is geïnspireerd op de Scandinavische patronen. Het patroon is subtiel en helder, zoals ook het kleurenpallet. Hierdoor geeft het je interieur een pure en lichte uitstraling. 

0% waterverbruik bij het kleurproces! 
Tijdens het verwerken van het basismateriaal uit de petrochemische industrie worden er kleurkorrels mee gesmolten voordat hier de harmolan garens van gesponnen worden.
Dit proces is 100% watervrij!   

Deel dit bericht

Facebook
WhatsApp
Email
Pinterest

Bekijk ook onze nieuwste blogs!

Vloeren

Nieuwe trendy vloerkleden!

Vloerkleden voor ieder interieur lifestyle-interior staat voor eigentijds en trendy. Dat zie je terug in onze nieuwe kwaliteiten vloerkleden. Nieuwe designs en verbluffende kleuren! Met

Lees verder »