ECO FRIENDLY FAVOURITES

EFF staat bij ons voor Eco Friendly Favourites. Wij vinden het belangrijk om producten met een duurzaamheidslabel en een ecologische footprint in onze collectie te hebben. Ook in onze alledaagse bezigheden spelen wij hierop in. 

Het is niet makkelijk om te weten of je een milieuvriendelijke keuze maakt bij het uitkiezen van vloeren of raamdecoratie. Wij helpen je daarom een handje. Wij laten op onze socials dagelijks onze EFF’s (Eco Friendly Favourites) voorbij komen. Je kunt ze herkennen aan ons EFF label. Met deze producten help jij mee aan een beter milieu en kies je gelijk voor duurzaamheid!

Duurzame gordijnen

Maak kennis met onze collectie Eco Friendly Fabrics. De gordijnstoffen uit onze Eco Friendly Fabrics collectie zijn gemaakt van duurzame basismaterialen. Deze materialen zijn op milieuvriendelijke wijze verwerkt tot de meest sfeervolle stoffen voor je interieur. De collectie is ingedeeld in twee duurzame lijnen.

De Vivalife stoffen; deze zijn gemaakt van upcycling materialen en garanderen een 100% lokale productie. En de Re-life stoffen; zijn gemaakt van gerecyclede materialen.

Wil je meer informatie over deze collectie? Klik dan op onderstaande button. 

Duurzame vloeren

Het keurmerk FSC voor hout en papier is algemeen bekend. Binnen de vloerenbranche zul je ook het keurmerk “Der Blauwe Engel” tegenkomen op hout, parket- en kurkvloeren. Dit is het officiële Duitse milieukeurmerk dat sinds 1978 bestaat en daarmee het oudste milieukeurmerk ter wereld is. Het label van Der Blauwe Engel op een product geeft aan dat het product op de belangrijkste milieuaspecten minder milieubelastend is dan soortgelijke producten. Het is daarnaast ook veilig voor consumenten.

Marmoleum

CO2-neutraal is ook zo’n term waar wij blij van worden. Marmoleum® van Forbo is de eerste CO2-neutraal geproduceerde vlakke vloer ter wereld. Dit komt omdat de basis van Marmoleum al goed, gezond en duurzaam is. Marmoleum is namelijk gemaakt van hernieuwbare natuurlijke grondstoffen zoals lijnolie, hars, houtmeel en kalksteen. De planten en bomen die deze grondstoffen leveren, zoals de vlasplant en de naaldbomen, nemen middels fotosynthese CO2 op uit de lucht. Deze CO2-opname is groter dan de CO2-uitstoot door productie en transport. Daarom is het volledige productieproces van Marmoleum CO2-neutraal.

Vinyl

Ontdek onze duurzame Vinyl Victory collectie. Naast het feit dat de items uit de Victory serie geheel in Nederland geproduceerd worden en daarmee snel leverbaar zijn, is ook de ecologische footprint klein die daarmee achtergelaten wordt. Tevens zijn deze vinyl items ook volledig recyclebaar! Zeker een rede om deze hele lijn vinyl Victory te benoemen als één van onze EFF!

De pluspunten van Nederlands geproduceerd:

  • Geproduceerd volgens de Europese normen.
  • Draagt bij aan de Nederlandse werkgelegenheid.
  • Korte transporttijd, daardoor zuinig in verbruik van brandstoffen.
  • Betrouwbare levertijd vanaf fabriek, door minder kans op vertraging in transport. 
  • Volgens Nederlandse trends ontwikkeld.

Laminaat

De items uit onze laminaat Rose Collectie dragen het PEFC-keurmerk en zijn binnen Europa geproduceerd, geen lange afstanden dus per boot of vliegtuig om de producten in Nederland te krijgen. PEFC staat voor duurzaam bosbeheer, voor iedere gekapte boom wordt een nieuwe boom geplant. De basis van de items uit de Rose collectie bestaat uit hout uit deze duurzame bossen!