Mooi & Duurzaam! - Onze Eco Friendly Fabrics gordijncollectie

De gordijnstoffen uit onze Eco Friendly Fabrics collectie zijn gemaakt van duurzame basismaterialen. Deze materialen zijn op milieuvriendelijke wijze verwerkt tot de meest sfeervolle stoffen voor je interieur. De collectie is ingedeeld in twee duurzame lijnen.
De Vivalife stoffen; deze zijn gemaakt van upcycling materialen en garanderen een 100% lokale productie.
En de Re-life stoffen; zijn gemaakt van gerecyclede materialen.

Re-life

De samenstelling van deze stoffen bestaat uit minimaal 50% gerecycled polyester die voldoen aan de GRS normering.

Een norm die de aanwezigheid en de hoeveelheid gerecyled materiaal in weefsels verifieert en de stroom van de grondstoffen tot het eindproduct volgt.

Alle Re-life gordijnstoffen zijn een re-cycling product.

Wat is re-cycling?
Een bestaand (consument) product wordt nog een keer verwerkt tot een nieuw product. Zo wordt er een nieuwe levenscyclus gecreëerd.

Vivalife

Alle Vivalife gordijnstoffen zijn een up-cycling product en hebben een opvallende kleine ecologische footprint. Dat houdt in dat de stof van begin tot eind product 100% lokaal is geproduceerd. De stoffen zijn gemaakt van harmolan garen. Zie uitleg hieronder. 

Wat is up-cycling? 
Vanuit afval uit de industrie wordt er een nieuw bruikbaar garen/ product gemaakt.

Wat zijn harmolan garen?

Harmolan is een plastic polymeer dat tot garens wordt gesponnen. De basis is een wit polypropyleenpoeder dat wordt verwerkt tot pellets/korrels. Om de vezels hun kleur te geven, wordt tijdens het omvormen van korrel naar garen de kleurstof direct aan het polymeer toegevoegd. Op deze manier krijgen de garens een inherente kleur en kunnen we het verven overslaan, een proces dat van nature veel water vereist. Met deze waterbesparing besparen we ongeveer 5000 liter water per 1000 meter geproduceerde garens. Om je een idee te geven: dat staat gelijk aan de hoeveelheid water die je krijgt als je de kraan 14 uur achter elkaar laat draaien.

Ecologische kenmerken Harmolan garen:

 • Minder energie om de stof te produceren dan enig andere stof
 • Er wordt geen druppel water gebruikt bij het verven van de garens. (in tegenstelling tot 85.000 liter water per 10.000 meter.)
 • Geen PFC’s gebruikt
 • 100% Permanent en inherent reinigbaar, zonder gebruik van extra chemicaliën.
 • Inherent vuilafstotend
 • Lichtgewicht vezels = er kan meer garen geproduceerd worden met minder grondstoffen
 • 100% recyclebaar
 • Wasbaar op 40 graden
 • Bestand tegen chemicaliën, schimmels en bacteriën
 • Sterk en duurzaam
 • Zeer hoge kleurechtheid tegen licht. +8!
 • Thermoregulerent
 • Antistatisch
 • Oekotex – productklasse II en REACH gecertificeerd

Heb jij onze EFF gordijnstoffen al eens in je handen gehad? Dan heb je vast ook de iconen gespot op de staalkaart.
Wat betekenen die iconen nu precies? Wij leggen het hieronder voor je uit. 

GRS Global Recycled Standard

Een norm die de aanwezigheid en de hoeveelheid gerecyled materiaal in weefsels verifieert en de stroom van de grondstoffen tot het eindproduct volgt.

Reach

REACH is volgens de Europese wetgeving een lijst met verboden stoffen, deze stoffen mogen in geen enkele fase van het productieproces voorkomen.

Oeko-Tex

Onze interieurstoffen zijn Öko-Tex® 100 gecertificeerd. Öko-Tex 100 is een internationaal label voor tapijten en ander textiel, opgericht in 1992. Het label garandeert dat het eindproduct geen schadelijke stoffen bevat. Het label kijkt zowel naar natuurlijke als naar synthetische vezels. Het label wordt beheerd door International Öko-Tex Association, dat eveneens de controle uitvoert.

Re-cycling

Een bestaand (consument) product wordt nog een keer verwerkt tot een nieuw product. Zo wordt er een nieuwe levenscyclus gecreëerd.

Up-cycling

Vanuit afval uit de industrie wordt er een nieuw bruikbaar garen/ product gemaakt met de waarborg van een 100% lokale footprint.

Groen geproduceerd

Wij streven er naar dat onze collectie interieurstoffen milieu ontlastend geproduceerd is en voldoen aan de normen van ISO 14001 en REACH. • ISO 14001: betekent verantwoord voor het milieu en SOCIAL COMPLIENT. • REACH is volgens de Europese wetgeving een lijst met verboden stoffen, deze stoffen mogen in geen enkele fase van het productieproces voorkomen.

kraaniconmetkruis

Geen water

Onze duurzame gordijncollectie bespaart water. We besparen ongeveer 5000 liter water per 1000 meter geproduceerde garens. Om je een idee te geven: dat staat gelijk aan de hoeveelheid water die je krijgt als je de kraan 14 uur achter elkaar laat draaien.