Balterio werd opgericht in 2001 als joint venture tussen Baltagroup en Spanogroup. In mei 2013 werd Balterio 100% overgenomen door IVC-group. IVC-group is de grootste West-Europese producent van vinylvloeren voor residentiële toepassingen en de derde grootste speler in dit segment. In juni 2015 werd IVC-group overgenomen door het Amerikaanse Mohawk. Unilin (dat in 2005 door Mohawk werd overgenomen) is verantwoordelijk voor de Spanolux MDF-business en Balterio.  

Kwalitatieve laminaatvloeren

Balterio is een belangrijke producent van innovatieve, stijlvolle en kwalitatieve laminaatvloeren. De brede, luxueuze collectie is afgestemd op de markt en volgt de nieuwste designtrends. De verticaal geïntegreerde productie en de vergaande automatisering staan garant voor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het productieproces wordt geoptimaliseerd en de impact op het milieu wordt verkleind. Alle laminaat van Balterio draagt het PEFC-label, de garantie voor verantwoord bosbeheer en –behoud.


 

Geef uw interieur een eigentijds tintje met de laminaatvloeren van Balterio. Van moderne patronen tot natuurgetrouwe houtnerfstructuren, onze laminaatvloeren helpen u bij het inrichten van uw persoonlijke leefruimte. 

Eenvoudig te installeren

De laminaatvloeren zijn heel eenvoudig te installeren. Wentel uw laminaatvloer in elkaar, laat de planken in elkaar vallen of druk ze simpelweg samen. Of u nu kiest voor ClickXpress, DropXpress of PressXpress, elk systeem garandeert een stevige en naadloze overgang. 

Het Balterio aanbod is heel uitgebreid en bestaat uit een 180 decors verdeeld over 15 verschillende collecties met elk hun specifieke eigenschappen. De Balterio collecties bestaan ook in verschillende plankformaten, Of ze nu extra lang, breed, smal of standaard zijn, hun kwaliteit is onberispelijk. Ontdek alvast onze 2 nieuwe trendy collecties: Fortissimo & Urban. Met Fortissimo brengt Balterio een 12mm dikke laminaatvloer op standaardplank formaat voor die ruimtes in het huis met veel beloop. De collectie bestaat uit 14 prachtige eiken decors en introduceert 2 nieuwe diepe matte “True-to-Nature” structuren. Met de Urban collectie verlegt Balterio grenzen! Dit is de collectie die perfect beantwoordt aan de hedendaagse trend van o.a. oude fabrieksgebouwen die tot lofts worden omgebouwd en die zich richten tot een hip, jong publiek. De Urban collectie bestaat uit 12 buitengewone decors die bovendien perfect kunnen gemixt worden in dezelfde ruimte. 

Projecten

Onze dealers leveren veel mooie projecten met onze producten. Dit willen wij graag met jullie delen. Bekijk hier alle projecten van onze dealers!