MARKTLEIDER IN VLOER BEDEKKINGEN

Anno nu is Forbo Flooring marktleider in vloerbedekkingen en is het bedrijf toonaangevend in duurzame vloeren voor uiteenlopende interieurs die ervoor zorgen dat mensen comfortabel kunnen leven en werken. Forbo is meegegroeid met de tijd en de wensen op het gebied van comfort. Wereldwijd heeft Forbo Flooring kantoren in 20 landen, inclusief 12 productielocaties in Nederland, Zwitserland, Rusland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

MARMOLEUM

Elk jaar worden er nieuwe kleuren Marmoleum ontworpen, aansluitend op de laatste trends en woonwensen. Een uitdagende klus voor het deskundige ontwerpteam dat de volgende collectie ontwikkeld terwijl de allernieuwste vloeren nog maar net zijn geïntroduceerd. 1x per 4 jaar wordt hiermee een grote basiscollectie geïntroduceerd en gevarieerde thematische collecties.

Het kleurenpallet en de dessinreeks van Marmoleum zijn ongekend groot. Weinige andere vlakke vloerencollecties bieden zoveel keuze- en combinatiemogelijkheden. 

Marmoleum, de merknaam van het product linoleum, komt van Nederlandse bodem. Ontwerp en productie vinden plaats in Assendelft, waar de oudste en grootste linoleumfabriek ter wereld te vinden is. De grondstoffen zijn bio based en worden zorgvuldig gecontroleerd en duurzaam geteeld. Er worden bijvoorbeeld geen insecticiden gebruikt. Het voornaamste bestanddeel is lijnzaadolie. Daarnaast bestaat Marmoleum uit  hars, houtmeel, kalksteen, pigmenten, jute en lak. Maar liefst 97% van deze grondstoffen is natuurlijk, waarvan 72% hernieuwbaar en bijna 43% gerecycled. Marmoleum is daarnaast biologisch afbreekbaar.  Marmoleum is de duurzaamste vloer ooit, helemaal gemaakt uit puur natuurlijke materialen.

Volgens diverse Life Cycle Assesments, is het één van de duurzaamste vloerbedekkingen ter wereld. Marmoleum beschikt ondermeer over het Cradle to Cradle Silver certificaat en het Milieukeur.

NOVILON

Novilon is een in Nederland geproduceerde vloerbedekking, beschikbaar in twee vormen: kamerbreed vinyl en PVC stroken of tegels. Het kamerbrede vinyl bestaat uit een vinylschuimlaag versterkt met glasvlies, voorzien van een transparante toplaag. Het is soepel, veerkrachtig, voetwarm en geluiddempend. De PVC stroken en tegels bestaan uit vinyl zonder schuimlaag, versterkt met glasvlies en voorzien van een transparante toplaag.

Novilon kan het beste worden omschreven als een verend vinyl (kamerbreed), vinylvloerbedekking of PVC stroken en tegels. De term vinyl is afkomstig van polyvinylchloride of PVC. Soms wordt ook de benaming PVC-vloerbedekking gebruikt, maar veelal worden hiermee tegels of stroken aangeduid.

Novilon. De mooie vloer.

Met Novilon kies je voor een vloer die anders is dan alle andere vinylvloeren. Novilon heeft een unieke look, Sensuous Design. Je wilt het product voelen en van dichterbij bekijken. Het geeft een totaal andere beleving dan een standaard vinylproduct. Daarnaast is Novilon door het realistische reliëf nauwelijks van echt te onderscheiden. Novilon dessins hebben bovendien een grotere herhaling dan andere vinylvloeren, waardoor deze niet opvalt.  Novilon wordt in Nederland geproduceerd en maakt gebruik van unieke dessins die door de designers van Forbo Flooring specifiek voor Novilon zijn ontwikkeld.

Van een vloer wil je jarenlang plezier hebben. Daarom heeft Novilon Diamond Seal, een sterke polyurethaanlak op waterbasis, die beschermt tegen krassen en slijtage. Door deze lak heeft Novilon een hogere slipvastheid.  Diamond Seal zorgt bovendien voor een matte en natuurlijke uitstraling, waardoor dessins en structuren mooi tot hun recht komen.

Novilon is voorzien van een LDF-rugconstructie, (Long During and Flexible) een flexibele rug die jaar na jaar comfortabel blijft veren. LDF is een mechanisch foam (schuim) met een open celstructuur waardoor de belasting wordt verspreid over een groter oppervlak en de rug zicht herstelt na belasting.

Novilon, de comfortabele vloer.

Het comfort van Novilon ervaar je onmiddellijk na het installeren. De geluiddempende werking maakt het interieur stiller en vermindert de contactgeluiden aanzienlijk. Ook wordt het comfort van Novilon bepaald door de warmte-isolatie. Het voelt nooit koud aan en bovendien zijn alle collecties ideaal voor vloerverwarming. Verder is Novilon 100% antistatisch, zodat je geen last hebt van elektrische schokken op de dagen dat het vriest.

Novilon,  de stille vloer.

Het comfort van Novilon ervaar je onmiddellijk na het installeren. De geluiddempende werking maakt in tegenstelling tot laminaat of hout het interieur stiller en vermindert de contactgeluiden aanzienlijk. Novilon vermindert het contactgeluid behoorlijk, waardoor onderburen of onderliggende ruimtes  geen last hebben van loopgeluiden e.d.

Vloerverwarming.
Zowel Marmoleum als Novilon zijn geschikt voor toepassing op vloerverwarming. Wel dienen de technische vereisten daarvoor gevolgd te worden.

NOVILON PVC STROKEN

Novilon® pvc stroken collectie telt 40 items, waaronder hout, steen en abstracte dessins. Alle ontwerpen zijn uniek voor Novilon® en in eigen huis ontwikkeld, dus made in Holland. Of je nu houdt van een robuuste en wat doorleefde uitstraling, van elegantie en verfijning, van strak en eigentijds of van speels en eigenzinnig: met Novilon PVC stroken legt iedereen z’n eigen accent.