Na het succes van de ‘Mart Visser Carpets’ zette de couturier en kunstenaar zijn passie voor het interieur in 2018 door met de lancering van een complete lijn raamdecoratie stoffen. Mart Visser heeft deze collectie ontworpen in samenwerking met Headlam. Met een start van 21 elegante interieurstoffen voor gordijnen en raamdecoratie werd het label ‘Mart Visser Designs to Decorate’ gelanceerd.

Deze unieke en veelzijdige collectie staat voor klasse, souplesse en hoogwaardige materialen. De exclusieve interieurstoffen zijn duurzaam geproduceerd, met respect voor het milieu. Prachtige uni’s, rijke jacquards, verfijnde inbetween doeken met grafische vormen en ook verduisterende gordijnstoffen ontbreken niet. Voor de designs heeft Mart Visser zich laten inspireren door de stoffen van zijn Haute Couture collecties en schetsen voor zijn abstracte schilderijen, sculpturen en installaties.

Mix & Match trend

Mart Visser: “De mix & match trend in de mode heb ik toegepast bij de samenstelling van de gordijncollectie. De stofsoorten en materialen zijn op elkaar afgestemd, met veel variatie in structuren. Het uitgebalanceerd kleurenpalet laat naturel- en aardetinten zien, vervagende banen in ton-sur-ton gradaties voor de subtiele transparant items en grove uni’s. Ook zijn er poedertinten in zowel rose als grijs/blauw tonen. Dat de gehele collectie ‘groen’ geproduceerd is volgens hoogstaande normen en waarden, maakt me heel trots.”

Prachtige interieurstoffen

Voor de ‘Mart Visser Designs to Decorate’ collectie zijn verschillende soorten interieurstoffen ontworpen. Speciale nabehandelingen, zoals een mooi plissé-effect, zorgen voor meer volume. De uni’s zijn divers uitgewerkt; van transparant tot verduisterend, met mooie grove reliëfs of verfijnde changeant effecten. De jacquards zijn voorzien van krachtige, grafische designs in getemperde ton-sur-ton tinten. Delicate inbetween stoffen zijn digitaal bedrukt, met een subtiel of juist krachtig effect. Transparanten met een schaduw geven meer diepte aan een stof en spelen met licht. Ook in een high metallic look. De inbetweens en transparanten hebben een grove, stoere of verfijnde textuur om het licht te filteren. Daarnaast is er een stof met twee gezichten; de ene zijde mooi mat in diepe kleuren en de andere zijde in glans.

Inmiddels is deze collectie uitgegroeid tot een collectie van 48 unieke items in 40 kappen, gepresenteerd in een stijlvolle presentatie. Een exclusieve collectie met een eigen handschrift die zeer enthousiast ontvangen wordt door de consument en ook een potentiele plek in uw winkel verdient.