Easy Step schoonloopmat zorgt voor een schone entree en duurzamer milieu!

Easy Step

De natuurlijke kleuren, geïnspireerd op de subtiele tinten die gesteente kenmerken, passen in vrijwel elke entree. De mengeling van matte en glanzende garens brengen Easy Step schoonloopmat tot leven op vele entreevloeren.

Hard Nature

De Hard Nature is een kokosmat die vocht absorbeert en vuil schraapt. De entreemat is geschikt in situaties met weinig verkeer en komt goed tot zijn recht bij licht projectgebruik.

Connected

De connected is een schoonloopmat met een goed absorptievermogen voor zowel vocht als vuil. 

Connect

Connect is een zowel zakelijke als levendige buitenmat die zijn schrapende kwaliteiten weet te koppelen aan vochtopname. De buitenmat past voor elke entree.

Hydro Clean

Moss houdt vloeren schoner én droger dan standaardmatten door voetafdrukken van natte zolen op de vloer achter de mat tot een minimum te beperken. Door de Hydrotx absorbeert deze mat 3x meer vocht in de eerste stappen. 

Onderhouden en reinigen schoonloopmat

Om de effectiviteit van je Step by Step schoonloopmat te garanderen en de levensduur te verlengen adviseren wij je om schoonlooptapijt regelmatig te reinigen.

Dagelijks onderhoud

  • Het droge vuil op je schoonloopmat zuigen met een bij voorkeur professionele stofzuiger met een aangedreven, roterende borstel of een consumentenstofzuiger met klasse C voor de stofopname.
  • Nat vuil eerst goed laten drogen en vervolgens te behandelen als droog vuil.

Door je schoonloopmat regelmatig te zuigen wordt het vuil effectief losgemaakt en verwijderd. Je deurmat krijgt weer een frisse uitstraling en behoudt haar effectiviteit.

Periodiek onderhoud

  • Standaard 2x per jaar →bij sterke verontreiniging vaker.
  • Behandeling van het schoonlooptapijt met de sproei-extractie methode (het met hoge druk injecteren van water, wat gelijk weer wordt opgezogen).
  • Indien het schoonlooptapijt ernstig vervuild is kan er een professioneel reinigingsmiddel (bij voorkeur pH neutraal) aan het water worden toegevoegd. Spoel wel grondig na, want achtergebleven resten trekken sneller nieuw vuil aan. Wij adviseren hiervoor professionele tapijtreinigingsmiddelen van James.
  • Na deze behandeling dient het schoonlooptapijt goed gedroogd te worden in een bij voorkeur goed geventileerde ruimte.

Vlekken

  • Zie: Jamesvlekkenoverzicht voor advies over vlekverwijdering.
  • Voor het beste resultaat adviseren wij een vlek zo snel mogelijk te behandelen.